Shose tagata tomai faapitoa

15 Tausaga Gaosiga Aafiaga
je

Na fanau mai le quarterfinals o le Ipu a le Lalolagi o Morocco na avea ma solofanua sili ona pogisa!

I le taeao po o le taeao nei, taimi o Beijing, ina ua uma le 120 minute o le taimi masani ma se faʻasalaga faʻasalaga, na faʻaumatia e Morocco Sepania ma le aofaʻi atoa o le 3: 0, ma avea ma solofanua pogisa sili ona tele o lenei Ipu a le Lalolagi!
I se isi taʻaloga, na faʻafuaseʻi ona manumalo Portugal i Suitiselani 6-1, ma na faia e Gonzalo Ramos le "toga pulou" muamua o lenei ipu ".
 
E oo mai i le taimi nei, ua fananau uma mai le Ipu a le Lalolagi!O le mea e ofo ai, ua avea Morocco ma solofanua pogisa sili ona uliuli.
信图片_20221208145208    Ina ua mae’a le Ipu a le Lalolagi i Rusia i le fa tausaga talu ai, na toe pa’u ai foi le ‘au a Sepania i luma o le sala o le sala.E maua avanoa latou te maua ai le taimi, ae leai se suiga o le pao ma le malosi e fa'auma ai le ta'aloga.
 
E tele taleni i le au Sipaniolo, e pei o le 18-tausaga le matua o Garvey, o ia o le laʻititi amata i le taamilosaga o le Ipu a le Lalolagi talu mai le "tupu" Pele i le 1958.
 
Ae ona o lona talavou, o loʻo manaʻomia pea e lenei 'au se taimi e faʻamautu ai.O Sepania ma Siamani e tausisi uma i le pasi ma le puleaina o faiga,
 
ae o lea e foliga mai latou te manaʻomia ni tagata taʻavale sili atu e mafai ona liliu le avanoa i le manumalo.
信图片_20221208150237    
I le aso mulimuli o le taamilosaga o le 16, na pipii lima ai Morocco mama ma Portugal vao e agai i luma i le 8 pito i luga!
 
I le taimi nei, e na o le 8 taaloga o totoe i le Ipu a le Lalolagi.Ina ua uma le fiafia ma le pisapisao i le amataga o le tauvaga,
o le Ipu a le Lalolagi o loʻo i ai nei o le tulaga sili ona maualuga o le lalolagi o le taua lanu meamata!
 
Va'ai i isi ta'aloga: Peretania ma Falani, Atenitina PK Holland, 5-fetu Pasila taua fa'ate'a mulimuli,
 
5 talita autau faasaga i solofanua pogisa tele.O le fea e le o le loto i le loto?
 
Atonu e mafai ona faapea o le Ipu moni a le Lalolagi na amata mai i le taimi nei!
 
   

Taimi meli: Tes-08-2022